Neli asjaolu, mida enne sisekujundaja palkamist selgeks teha

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisekujundaja võib soovitusi jagada, ent lõplik otsus on kliendi teha.
Sisekujundaja võib soovitusi jagada, ent lõplik otsus on kliendi teha. Foto: Pexels / CC0 Licence

Paljudel on raskusi oma kodu kujundamisel ning seetõttu pöördutaksegi juhtnööride saamiseks mõne sisekujundaja poole. Mõni inimene ei usalda aga lihtsalt oma vaistu ning loodab, et kujundaja teeb kogu töö tema eest ära. Sisekujundaja aeg on tihtipeale piiratud, seega veendu enne tema palkamist alljärgnevates asjaoludes.

1. Eelarve ja võimalikud lisakulud

Sisekujunduses tuleb teinekord järelandmisi teha ja seda ka juhul, kui oled kindla eelarve eelnevalt juba paika pannud. Iga lahenduse, teenuse ja uue eseme puhul pead arvestama teatud lisaeelarvega. Seega on hea juba enne sisustama asumist mõned ressursid tagavaraks hoida.

2. Milliseid teenuseid ma ootan?

Kas sa soovid vaid konsultatsiooni või ootad, et sisekujundaja oleks vahendajaks erinevate teenusepakkujate ja tootjate vahel? Soovid planeeringut muuta või otsid lihtsalt võimalusi paremaks hoiustamiseks? Enne sisekujundajaga konsulteerimist ürita kõik oma soovid ja nõudmised kirja panna - niiviisi teab kujundaja, mida temalt oodatakse.

3. Milline on mu enda maitse?

Inimesed ei räägi igapäevaselt interjöörist, ometigi kujuneb kõigil meist aja jooksul isiklik maitse ja stiilitaju. Kuna sisedisainerid teevad oma tööd lähtudes klientide tagasisidest, on igati mõistlik neid enda eelistustest informeerida. Kui sa aga kahtled ning ei suuda oma maitset täpselt defineerida, tasub kohtumisele vastav pildimaterjal kaasa võtta või vähemalt rääkida disainerile detailidest oma kodus.

4. Kas ma olen valmis otsuseid langetama?

Mõnel inimesel läheb päevi, et jõuda endas selgusele. Teine langetab otsuse paari sekundiga. Kodu sisustades pead olema valmis võrdlemisi lühikese aja jooksul otsuseid vastu võtma - sisedisainer võib küll soovitusi jagada, ent viimane sõna jääb lõppkokkuvõttes ikkagi sulle.

Allikas: freshome.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles