Seitse halba harjumust, mille tõttu su kodu tuleroaks langeda võib

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väldi oma kodu tuleroaks langemist.
Väldi oma kodu tuleroaks langemist. Foto: Pexels / CC0 Licence

Tuleohutus muutub eriti aktuaalseks talvekuude eel. Hooldatud ja korrasolevad kütteseadmed ei pruugi kodu tulekahjust säästa, kui oled ise mõne laiduväärt harjumuse küüsi langenud.

1. Segadus juhtmetes

Erinevate seadmete juhtmestike vahel peab olema veidi hingamisruumi, et need üle ei kuumeneks. Soovituslik oleks iga seade eraldi seina ühendada, mitte kasutada arvukalt pikendusjuhtmeid.

2. Järelevalveta toit pliidil

Piisab vaid paarist sekundist, et valveta jäänud toit kärssama läheks. Eriti tähelepanelik tuleb olla valveta jäetud pannide suhtes.

3. Järelevalveta küünal

Küünal võib ümber minna ka kõige kergemast tuuleiilist. Eluruumist väljudes kustutad ju iga kord tule – miks siis mitte rakendada sama metoodikat küünalde puhul?

4. Korstna pühkimise pidev edasi lükkamine

Korstnapühkijatel on talve eel tõepoolest võrdlemisi pikad järjekorrad – ole teistest nutikam ning telli korstnapühkija enne talvehooaja algust. Korrashoitud küttesüsteem on tuleohutuse tugipunkt.

5. Kahjustatud või kulunud juhtmed

Piisab vaid ühest särtsust ning paari minutiga on leegid neelamas kõike, mis neile tee peale ette jääb. Vaheta välja kõik vähegi kahjustada saanud juhtmed.

7. Pikendusjuhtmete üleküllus

Pikendusjuhtmed on mõeldud ajutiseks lahenduseks – pikendusjuhtmetest ülekoormatud majapidamine võib samuti kergesti tuleroaks langeda. Lisapistikupesade paigaldamiseks konsulteeri mõne elektrikuga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles