Avatud planeeringud on kaasaegsete kodude üks väga suur puudus

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Avatud planeering tundub endiselt olevat iga uusarenduse ja renoveerimisprojekti ülim eesmärk. On aga mitmeid mõjuvaid põhjuseid, miks oleks aeg sellest trendist üle saada.

Milles nende puhul siis probleem seisneb? Paari lausega seda kokku võtta ei saagi, sest murekohti on mitmeid, vahendab portaal House Beautiful.

Mänguruumi vähesus

Avatud planeeringutega kodud ei paku eriti mänguruumi: halvimal juhul on mööbli paigutamiseks kõigest üks vastuvõetav lahendus, õnnelikumatel on valida paari erineva variandi vahel. 

Keeruline sisustada

Kuna avatud planeeringutega ruumides kipub olema vähe seinapinda, on neid ruume ka üsna raske sisustada: asjadele pole lihtsalt kohta ja ruumi. 

Foto: VidaPress

Privaatsuse puudumine

Vahel tahaks üksi köögis segamatult toimetada, aga kui köök asub otse diivani taga, on see selline võimalus välistatud. 

«Lärmakas» üldmulje

Kui köök ja elutuba pole teineteisest eraldatud, mõjub ruum kuidagi mürarikkalt. Diivanil istudes kraanikaussi jõllitada ei ole tore, seepärast võiks elutuba ja köök ikka eraldi asuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles