Rahaasjad kontrolli alla: kolm viisi, kuidas oma eelarvel silm peal hoida

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Igakuisest eelarvest on tohutult raske kinni pidada, kuna iial ei või teada, milliseid lisaväljaminekuid elu toob. Veebilehe homelife.com.au näitel jagame nõuandeid, kuidas oma rahaasju paremini hallata.

1. Veendu, millised on su peamised kuluartiklid ning kuhu kogu su raha kaob

Kui soovid rahasjades edaspidi punktuaalne olla, pead täie tõsidusega oma eelarvesse suhtuma. See tähendab pikajalist pühendumist ning süvaanalüüsi tegemist.

2. Otsusta, mille peale sa oma raha tegelikult kulutama peaks

On sul mõni suurem investeering plaanis või tahad lihtsalt emotsioonidest ajendatud oste vältida? Oma kulutusi jälgides peaks mõne aja jooksul selguma su tarbijaharjumused. Iseenda ostuharjumusi analüüsides jõuad ilmselt ka arusaamale, mida edaspidi võtta ja mida jätta.

3. Hoia silm peal oma kulutustel

Siinkohal pead samuti pühenduma ning kellasseppadele omase täpsusega kõik kulutused üles märkima. Kui paberit ja pliiatsit käepärast pole, võid alati mõne mobiilirakenduse alla laadida ja lasta selle algoritmil oma kulutustel silm peal hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles