Seitse aastat ainuisikuliselt raudtee-ehitust takistanud naine andis lõpuks alla (2)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Jäärapäine naine seisis ainuisikuliselt seitse pikka aastat raudtee-ehitusel risti jalus ja keeldus kopsakast hüvitisest hoolimata loobumast majast, mis ehitusele ette jäi.

Preili Yangil oli Hiinas Shenzeni-nimelises linnas seitsmekorruseline kortermaja, mis takistas raudtee-ehitust. Kõik ümberkaudsed elanikud olid ammu oma kodudest loobunud ja need korraliku raha eest riigile müünud, kuid Yang keeldus kõigist pakkumistest. Seitse aastat hoidis takistas tema ainuisikuliselt raudtee laiendamist, kuid nüüd andis ta lõpuks alla, vahendab Daily Mail.

Tühjade kätega Yang muidugi ei jäänud: tal õnnestus oma maja eest riigilt enam kui 1,8 miljonit eurot hüvitist saada. Naise tõrksuse eesmärk polnud tegelikult aga hüvitise summat kasvatada: ta oleks eelistanud, et riik oleks talle praeguse maja asemel teise samaväärse pakkunud, kuid sellega polnud jälle riik päri. 

Kui naine riigi viimase pakkumise lõpuks vastu võttis, läksid kiiresti liikvele kuulujutud, et tal õnnestus mitte kuigi väärtusliku või heas seisus kortermaja eest saada enam kui 14 miljonit eurot, kuid naine ise väidab, et piirduti siiski 1,8 miljoniga.

Pärast seitsmeaastast pausi on nüüd lõpuks võimalik ehitustöödega edasi minna. Novembri alguses riigi pakkumise vastu võtnud Yangi maja on tänaseks juba minevik. Plats on puhas ja uus suurejooneline raudteejaam peaks seal valmima lähiajal.

Vaata pilte vapralt püsinud majast SIIT. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles