Uuenduslik odav ja vastupidav elumaja kerkib kõigest kuue tunniga

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: inhabitat.com

See maja on üsna hämmastav: kerkib väga kiiresti, maksab vähe, on vastupidav ning vajadusel saab selle kergesti kokku pakkida ja uues kohas jälle püsti panna. 

Itaallaste M.A.Di-nimeline A-kujuline maja on üsna innovaatiline lahendus. Ehitusplatsile tuuakse see valmisdetailidena nii, et hoone püstitamiseks kulub kõigest kuus tundi. Kuid pole põhjust kahtlustada, et selline ehituskiirus kvaliteeti ei taga: tootja kinnitusel on tegemist äärmiselt tugeva konstruktsiooniga ehitisega, mis peab vastu päris karmidele loodusjõududele, näiteks, lubab tootja, on need maavärinakindlad. 

Foto: inhabitat.com

Majasid on saadaval mitmes eri suuruses: kõige väiksemad on pisut üle 20, kõige suuremad aga üle 80 ruutmeetri. Seega leiab midagi sobivat igaüks alates üksikust inimesest või lastetust paarist ja lõpetades suurema perega. Majad on soodsad: kõige väiksema saab kätte 25 000 euroga, suurimad maksavad 60 000 euro ringis.

Foto: inhabitat.com

Maja püstitamiseks läheb vaja vaid kolme inimest. Majas on pärast püstitamist olemas vannituba, kõik valmidused köögis ning kõik muud vajalikud ühendused ja seadistused mugavaks äraelamiseks.

Foto: inhabitat.com

Tellimisest paigalduseni kulub keskmiselt 60 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles