Nõuandeid, mille abil remondiga kaasnev stress seljatada

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehita ja planeeri.
Ehita ja planeeri. Foto: Pexels / CC0 Licence

Remonditööd võetakse ikka ette selleks, et parandada elukvaliteeti ning heaolu. Kui oled põhjalikult ette valmistumata, võib remondiaegne periood kujuneda aga vägagi stressirohkeks. 

1. Kaalu ööbimist kuskil mujal

Remonditöödega kaasneb alati üks paradoks – uuenduskuurile kulunud aeg on võrdeline selle ajaga, mis kulub sul enda järelt koristamiseks. Remondiga kaasneb tohutul hulgal mustust ja tolmu ning kui sa tunned, et ei saa sellises elukeskkonnas enam jätkata, kaalu lühiajalist ümberkolimist, vahendab insideout.com.au

2. Planeeri, planeeri ja igaks juhuks planeeri veel lisaks

Remonditöid alustades peab olema täielik ülevaade eelseisvatest töödest – kõik peab olema läbi mõeldud ajalise täpsusega, et ei tekiks graafikust kõrvalekaldeid.

3. Hoia kõik tšekid alles

Ehitus- ja sisustusmaterjalidele kuluv summa on üüratu, mistõttu on ka kõige väiksema ostu puhul mõttekas ostutšekk alles hoida. Tšekkide alusel saad jälgida tehtud kulutusi ning vajaduse korral ka ebasobiliku kauba tagastada. 

4. Ole valmis kõikvõimalikeks viivitusteks

Roomat ei ehitatud päevaga, kas pole? Seetõttu on mõistlik valmis olla erinevateks stsenaariumiteks ning mitte lasta ennast heidutada paaripäevasest nihkest.

5. Eesmärk silme ette!

Ükskõik, kui palju tagasilööke sind ka ei tabaks, esmatähtis on sirge seljaga võiduka lõpuni rühkida. Uus eluruum on vaid paari nädala või kuu kaugusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles