Kas ka sina jätad oma tolmuimeja potentsiaali täielikult kasutamata?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tolmuvaba kodu.
Tolmuvaba kodu. Foto: PantherMedia / Scanpix

Tolmuimejad on ühed tänuväärsed abimehed meie majapidamistes. Ometigi ei osata nende kõiki võimalusi korrektselt ära kasutada. Veendu, et sa ei kordaks alljärgnevaid eksisamme ning tolmuvaba kodu on garanteeritud.

1. Sa ei tõmba tolmuimejaga mõlemas suunas

Vaid ühes suunas liikudes, jääb tolmuimemise kasutegur marginaalseks, vahendab elledecor.com. Et olla koristades võimalikult efektiivne, tasub tolmuimejat erinevas suunas liigutada.

2. Sa tühjendad oma tolmukotti alles siis, kui on liiga hilja

Tolmukotis oleval mustusel ja tolmul ei tohi lasta kriitilise piirini koguneda. Kõige mõttekam on tolmukotti vahetada ajahetkel, mil see on alles pooltäis. Samuti ei ole soovituslik üht tolmukotti korduvalt kasutada - see vaid vähendab tolmuimeja efektiivsust.

3. Sa kasutad valesid otsikuid valel otstarbel

Tolmuimejaga kaasasolevad otsikud täidavad kõik omaette eesmärki. Kõige tõhusamate tulemuste saavutamiseks tutvu oma tolmuimeja kasutusjuhendiga ning rakenda sõltuvalt tööliigist vajalikud otsikud.

4. Sa ootad, kuni vaip määrdunud on

Viivitamistaktika ei tasu end ära, kui soovid, et vaipkate sind veel aastaid ustavalt teeniks. Sea sisse iganädalane koristusgraafik ning jää sellele truuks, isegi kui leiad, et tolmu võtmiseks ei ole põhjust.

5. Sa ei võta eelnevalt tolmu

Enne, kui alustad tööd tolmuimejaga, veendu et oled mööblilt ja erinevalt pindadelt niiske lapiga eluruumis leiduva tolmu ära pühkinud. Vastupidine metoodika toob vaid tolmu juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles