Uudne labaselt lihtne kingipakkimistrend vaimustab inimesi ülemaailmselt

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Jõulud on kohe ukse ees ja seks puhuks kinkide pakkimine valmistab paljudele parajat peavalu, sest pole sugugi kerge tegevus. Uudne idamaadest pärit meetod pakub sellele ülesandele aga väga lihtsa lahenduse.

Furoshiki on Jaapani traditsiooniline pakkimismeetod, mida ei kasutata sugugi vaid kingituste puhul. Sel moel pakitakse sealmail sisse kõik esemed, mis vajavad transporti punktist A punkti B, kirjutab Country Living.

Kõik, mida Furoshiki jaoks vaja läheb, on tükk kangast. See meetod on seetõttu ühtaegu ka äärmiselt loodussõbralik, sest erinevalt paberist ja kingikotist, mis ikka kortsuma ja lagunema ning rebenema kipub, on kangas väga mitmeid kordi taaskasutatav. 

Kes pelgab, et sel moel pakitud kingitused näevad hädised ja odavad välja, on eksiteel: olenevalt valitud kangast mõjub selline pakend väga efektselt ja luksuslikult. Lihtsamate ja maalähedasemate kangastega on võimalik jällegi saavutada pisut rustikaalsem tulemus.

Ja mis eriti tore: sel moel kingi pakkimine nõuab väga vähe aega ja vaeva ega vaja mitte mingeid muid oskusi kui lihtlabane sõlme sidumine. Sellega peaks küll absoluutselt igaüks hakkama saama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles