Naabrite vahel tekkis jõulutulede pärast ebameeldiv konflikt

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Kuigi võiks arvata, et otsuse, kas panna jõulutuled üles või ei, teeb iga majaomanik ise, võivad naabrid, nagu selgub, olla pisut teistsugusel arvamusel. 

Vahetult enne jõule uude naabruskonda kolinud Cathie Ericson kirjutab kinnisvarauudiseid vahendavas portaalis Realtor, et ta õppis väga kummalisel moel, kuidas ka jõulukaunistused võivad naabrite vahel väga suuri ebamugavusi põhjustada.

Nimelt kolis Cathie oma perega uude majja sisse nädal enne tänupühi. Tänupühanädalavahetusel olid nad kodunt eemal ja avastasid tagasi tulles, et kogu ümbruskond oli oma majad jõuluehteisse seadnud. Pilt tundus neile ilus ja pere plaanis lähinädalail ka enda kaunistused üles riputada. Aga aeg läks, nädala sees jõudsid kõik hilja koju, nädalavahetusel tuli torm, siis oldi jälle kodunt eemal ja nii edasi. 

Kuniks ühel päeval peatas naabrinaine last kooli viiva Cathie ja küsis väga rangelt, kas nad ei kavatsegi jõulukaunistusi üles riputada. «Ta ütles väga jäiselt, et nii tema kui mitmed teised naabrid tahaks väga loota, et me pole ühed neist inimestest, kes kodu ei kaunista,» kirjutab Cathie.

Naine sai kuulda, et just tänupühad on aeg, kus sealkandis toimub mitteametlik ühine kodude ehtimine ja see on naabruskonna omamoodi traditsioon. «Nad ei suhtunud sellesse üldse hästi, et me niiöelda kõrvale hoidsime. See oli väga ebamugav tunne,» ütleb Cathie.

Tol päeval mangus ta meest, et too töölt varem koju tuleks ja kas või mõned tuled üles riputada aitaks, kuid reaalsuses jõudsid nad selle tööni alles kahe nädala pärast. «Siis ehtisime maja nii ära, et oli ehitud. Ja sestpeale oleme igal aastal juba nädal enne tänupühi kõik kaunistused valmis riputanud, me lihtsalt ei lülita neid enne sisse,» sõnab ta. 

Kuid hoolimata sellest, et nende pere on selles majas juba mitu aastat elanud ja edaspidi kodu alati hoolsalt kaunistanud ning alati kaunistuste puhul isegi viimaseid trende järginud, on sissekolimisjärgne teema ebameeldiva konfliktina tema ja naabrite vahel õhku jäänud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles