Tasub teada: seina äärde paigutatud diivan polegi häbiasi

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäta vestlusteks ruumi.
Jäta vestlusteks ruumi. Foto: Pexels / CC0 Licence

Sisekujundajad leiavad, et inimesed lükkavad teinekord asjatult mööblit vastu seina. Mõni on veendumusel, et vastu seina lükatud diivan on lausa pühaduse rüvetamine. Veebilehe countryliving.co.uk ainetel selgitame välja tõe.

Kujundajad heidavad koduomanikele pidevalt ette asjaolu, et eluruumi kõiki võimalusi ei ole otstarbekalt ära kasutatud. Kord seisneb poleemika vastu seina lükatud diivanis, kord hoopis vastupidises.

Sisekujundaja ja saatejuht Julia Kendell leiab veebilehele countryliving.co.uk antud intervjuus, et poleemika ei peaks keerlema seinte ja diivani vahelise ala ümber, vaid keskenduma hoopis istekohtade kaugusele üksteisest.

Väikeste eluruumide puhul on Kendelli sõnul arusaadav, et ruumi kokkuhoiu eesmärgil koondatakse kõik mööbliesemed pigem seina äärde. Sellest pääsu ei ole.

Küll aga mõista naine, miks inimesed sama praktikat suurte eluruumide puhul rakendavad. «Ei ole midagi hullemat olukorrast, kus diivanid on üksteisest kolme meetri kaugusel ja sa pead vestluskaaslasega mõtete vahetamiseks põhimõtteliselt üle toa karjuma,» rääkis Kendell.

Kõige tähtsam diivani paigutamisel ei ole seega ruumilahendus, vaid hoopis sotsiaalne aspekt ning tasakaalu leidmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles