Õige kinnisvara puhul langetavad koduotsijad ostuotsuse üllatavalt kiiresti

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduotsing võib võtta kuid, ent võib võtta ka minuteid.
Koduotsing võib võtta kuid, ent võib võtta ka minuteid. Foto: Pexels / CC0 Licence

Mõni inimene juurdleb kuid, teine teab esimesest silmapilgust, et on tulnud uudistama potentsiaalset uut kodu. Kuidas asjalood tegelikult on ning kui kähku sünnib inimese otsus eluruum soetada?

Veebilehe idealhome.co.uk sõnul sünnib see otsus üllatavalt kähku. Suurbritannias läbiviidud uuringust selgus, et keskmisel inglasel kulub pea kaheksa minutit, et olla veendunud uue kodu sobivuses. Kõigest 480 sekundiga langetab inimene seega otsuse, kas osta eluruum või mitte. Huvitaval kombel välistas kuus huvilist kümnest kinnisvara enne, kui jõudis esiuksest sissegi astuda.

Sealjuures, 15 protsenti küsitletuist leidis, et kinnisvara silmates olid nad veendunud, et see on n-ö armastus esimesest silmapilgust. Inimesed teadsid juba enne sisse astumist, et kavatsevad selle kinnisvaraobjekti soetada. Mis veelgi üllatavam - 18 protsenti uuringus osalejatest väitis, et soetasid kohe esimese eluruumi, mida uudistama läksid.

Inimesed on erinevad ja eks kõigil ole ka erinevad võimalused. Kuidas aga soetasid oma kodu sina, hea lugeja? Kas sa kaalutlesid pikalt või teadsid samuti kohe esimesest silmapilgust, et oled leidnud endale selle õige?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles