Fotod: tuntud arhitekt projekteeris Lasnamäele kolm huvitavat kortermaja

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikuri majad.
Liikuri majad. Foto: Arendaja foto

Tuntud arhitekt Urmas Muru projekteeris Lasnamäele kolm kortermaja, mille hoov on täis sõstrapõõsaid.

Liikuri tänaval algas arhitekt Urmas Muru projekteeritud kaheksakorruselise kortermaja ehitus, uued kodud valmivad aasta pärast. Maju ehitab YIT Ehitus.

Liikuri tänava kortermajad kerkivad Kadrioru pargi naabrusesse, esimesena alustati Liikuri 7 maja ehitust. Majade hoovi ilmestavad sõstrapõõsaste puhmad, õunapuud, välijõusaal, lauatennise laud, võrkkiiged, laste veeloomingu ala, pingid ja punane tamm.

Foto: Arendaja foto
Foto: Arendaja foto

Kokku ehitatakse majja 59 kaasaegset korterit. Esimesle korrusele tulevad terrassid, ülemistele korrustele rõdud. Majja tulevad ühe- kuni viietoalised korterid. Väikseim korter on 33,5 ruutmeetrit ja suurim 120,9 ruutmeetrit.

Urmas Muru kirjeldab hooneid kui ratsionaalse arhitektuuriga maju, ent räägib samas oma inspiratsiooniallikaks olnud unenägudest. «Näen unes linnu. Erinevaid. Enamasti neid, kus olen käinud, aga ka neid, kuhu lähen peale unenäo nägemist. Mõned linnad on reaalselt mu koduks olnud, mõnede peale olen tihti mõelnud,» ütleb Muru. Ja ehkki ta ka ütleb, et ühed ei ole täpselt teise peegeldused, on need teda alati inspireerinud. «Linnad, mis mu unenägudes teistest teravamalt esile tulevad ning meelde jäävad on Pärnu, Tallinn ja New York,» räägib Muru. «Unenäo linnad on seisundid. See on kindel. Ent kas ka mitte reaalsed linnad pole seisundid?» küsib ta.

Foto: Arendaja foto
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles