Soomlasi hullutab tänavu üks õige iseäralik jõulutrend

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.flickr.com

Selleks, et kodus jõulumeeleolu tekitada, võib kasutada ükskõik, mida, mis vähegi töötab. Soomlased on sel talvel enda jaoks avastanud midagi eriti huvitavat.

Nimelt on soome peredes klassikaliste jõulupärgade, -vanikute ja -sokkide kõrvale tekkinud päkapikuuksed: pisikesed uksed põrandapinna lähedal, kirjutab Kodinkuvalehti.

 

A post shared by Jenna Mattila (@jenna.mattila) on

Nende uste taga elavat päkapikud. Alguse sai see trend soovist lastele rohkem jõulutunnet tekitada, kuid nüüd on see ammuilma võitnud kõigi soomlaste südamed, alustades lastest ja lõpetades vanuritega. 

Sotsiaalmeedias hakkas trend levima juba sügisel: üksteisele näidati omi uksi ja soovitati teistelgi neid teha. Mõistagi on tänaseks saanud asjast tubli äri ja uksi saab ka netist tellida, kuid eriti ägedaks peetakse siiski omavalmistatud lahendusi. 

 

A post shared by Lifie (@lifie.fi) on

Juhiseid, kuidas päkapikuuksi valmistada, leiab soomekeelsest veebist mitmeid, kuid tegelikult saab igaüks selle ka vaid oma fantaasiat kasutades valmis meisterdada. Piiranguid, milline uks olema peab, ei ole - teha võib täpselt sellist värvi, aksessuaaride ja lisadega nagu endale meeldib.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles