Kasulik nipp: tõhus moodus küüslaugulõhna eemaldamiseks oma kätelt

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küüslauk.
Küüslauk. Foto: Pexels / CC0 Licence

Vaaritades puutume kokku erinevate toiduainetega. Mõned jätavad oma jälje meie riietele, teised aga teatud aroomi meie sõrmedele. Veebilehe thekitchn.com ainetel jagame üht imelihtsat nippi küüslaugulõhna eemaldamiseks oma sõrmedelt.

Kätepesuseebist pole alati kasu - ükskõik, kui palju me oma käsi ka ei peseks - teatud lõhnad saadavad meid veel tunde. Kuidas aga eemaldada intensiivne küüslaugulõhn oma kätelt? 

Siinkohal tuleb mängu üks küllaltki laialt levinud tsitrusvili meie köökides. Kurikuulus sidrun üllatab taas - selgub, et lisaks selle puhastavatele ning antibakteriaalsetele omadustele saab selle abil tõhusalt eemaldada ka küüslaugulõhna oma sõrmedelt. 

Järgmine kord, kui kavatsed singi-küüslaugurulle või hartšood teha, haara poeriiulilt ka paar sidrunit. Sidrun tuleb vaid tükkideks viilutada ning sõrmed sidrunimahla ja viljalihaga üle määrida. Seejärel ei jää muud üle, kui sõrmed veega puhtaks loputada ning häiriv küüslaugulõhn on peagi haihtunud. 

Lahendus on eriti sobilik neile, kes peavad lugu säästlikust eluviisist ning püüavad vähendada kemikaalide hulka oma kodus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles