Jõulutulede ööpäevaringne vooluvõrgus hoidmine on väga halb mõte

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Kas jätad ööseks jõulutuled põlema? Tegelikult ei tohiks seda mingil juhul teha, meenutavad tuletõrjujad.

Londoni päästeamet jagas oma Twitteri lehel videot, kus näidatakse, kui kiiresti levib vigastest jõulutuledest alguse saanud tulekahju läbi kogu toa. Selleks kulub kõigest 30 sekundit!

Tuletõrjujad meenutavad, et pühade ajal tuleb kindlasti oma jõulutulesid regulaarselt kontrollida ja kui mõned neist on vigastatud, ei tasuks neid mingil juhul muretult edasi kasutada või koduste vahenditega lappima hakata. «Katkised tuled tuleb välja vahetada ja ööseks ei tohiks neid mingil juhul põlema jätta,» seisab Londoni tuletõrje Twitteris.

Ohutuma alternatiivina soovitatakse küll ka patareitoitel tulesid, kuid nende miinuseks on jällegi see, et patareid saavad sageli väga kiiresti tühjaks. Seepärast oleks parimaks lahenduseks siiski tulede kontrollimine ja ajaks, kui magad või kodust ära oled, nende väljalülitamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles