Enamik inimesi ei oska küünlaid õigesti põletada (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Küünlaid on meie majapidamistes rohkem kui kunagi varem: neist on saanud omaette disainielement. Aga paljud inimesed ei oska küünlaid õigesti põletada, et neid maksimaalselt kasutada.

Eriti peened on lõhnaküünlad: kallimad neist maksavad mitmeid kümneid, isegi sadu eurosid. Seepärast on teadmine, kuidas neid õigesti põletada, eriti tähtis, selgitab Harper´s Bazaari veergudel küünlaid valmistava Prantsuse firma Diptyque esindaja Julie Bonin.

Mida spetsialist soovitab? 

  • Et küünal võimalikult kaua kestaks, lase sel esimesel põletamisel korraga põleda vähemalt kaks tundi. Nii sulab pealmine vahakiht korralikult ja edaspidi põleb küünal ühtlaselt.
  • Selleks, et anumates küünlaid anumate seinu tahmama ei hakkaks, tuleb küünla tahti enne iga süütamist kohendada: see peab olema täiesti otse.
  • Samuti tuleb jälgida, et küünla taht poleks kunagi pikem kui kaks millimeetrit. Mida pikem taht, seda kiiremini see põleb. Kaks millimeetrit on optimaalne: nii saab küünal veel põleda, aga teeb seda väga aeglaselt. Tahi trimmimine kaitseb ka tahmumise eest.

Mida veel teada tasuks? Kui kasutad lõhnaküünlaid, kanna hoolt selle eest, et tegemist oleks tõepoolest kontrollitult vaid väga kvaliteetsete ja ohutute toodetega. Soodsad lõhnaküünlad võiksid jäädagi supermarketisse riiuleid kaunistama, koju neid tervise huvides tuua ei tasu. Miks, sellest kirjutasime SIIN
Kõige mõistlikum on aga osta lõhnatuid küünlaid. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles