Pereema geniaalne nipp, mis paneb lapsed kasutuid mänguasju loovutama

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Iga lapsevanem on puutunud kokku olukorraga, kus laste mänguasjakastid ajavad üle ääre, mängitakse leludest vaid kaduvväikse osaga, kuid kui rääkida asjade äraandmisest, pole lapsed mingil juhul nõus. Mida teha?

Nutikas pereema, kes võttis eesmärgiks laste mänguasjatagavarasid tõsiselt vähendada ja jätta alles vaid esemed, millega päriselt ka mängitakse, leidis suurepärase lahenduse, mis tema sõnul briljantselt toimib.

Facebookis minimalismist huvitatuid koondavas grupis kirjutab Kimberly, et ta andis lastele kätte niisked lapid ja käskis põhjalikult ära puhastada kõik lelud, mida nad soovivad alles hoida. Kui esialgu olid tema tütred veendunud, et nad puhastavad ära kõik mänguasjad, siis mõne aja möödudes libises üha rohkem asju läbi sõela.

«Kas meil on mõtet SEDA ikka puhastada? Kas sina mängid sellega? Sest mina igal juhul ei mängi,» ütles üks tütar. Mõne aja pärast kordas sama küsimust teine. 

Terve grupp kiidab Kimberly ideed taevani ja paljud, kel lapsed juba suured, kahetsevad, et ise omal ajal selle peale ei tulnud – olemata jäänuks nii mõnigi sõda teemal, milliseid mänguasju on mõtet hoida ja milliseid mitte. 

Nii et kel jõulueelne suurpuhastus ja asjade vähendamine plaanis, aga lapsed keelduvad koostööst, neil tasub kindlasti seda nippi proovida. Andke teada, kuidas toimis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles