Geniaalne nipp, kuidas ahi toiduvalmistamiseks oluliselt kiiremini soojaks saada (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Pühadeperioodil kulub marjaks ära nipp, kuidas praeahi tavapärasest tunduvalt kiiremini soojaks saada ja seeläbi toiduvalmistamiselt aega säästa.

Tihti juhtub, et ahju sisselülitamine pole õigel hetkel meeles ja lõpuks tuleb tükk aega oodata enne, kui see soovitud temperatuurini soojeneb. Selle taga seisab siis aga kogu õhtusöök. Õnneks on sellisteks puhkudeks üks väga hea nipp, mis protsessi oluliselt kiirendab, vahendab Real Simple.

Selleks tuleb ahjul soojenemise ajaks lihtsalt pöördõhufunktsioon sisse lülitada. Täpsemalt tuleb ahi esmalt seadistada maksimumkuumusele ja lülitada siis sisse ka pöördõhk. 

Umbes kolme minuti möödudes võid seadistada ahju küpsetamistemperatuurile ümber. Selleks ajaks on ahi sulle vajaliku tasemeni kuumenenud või saavutab vajaliku kuumuse üsna peatselt. 

Tasub kindlasti meeles pidada jõulude ajal, mil küpsetamist palju ja ahju õigeaegne sisselülitamine võib kergesti ununeda.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles