Arendajalt pealtnäha korraliku kodu ostnud naine sai kaela elamiskõlbmatu maja

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auk pere elutoas, mille tekitas valesti ehitatud terrass. Augu sügavus on umbes 60 cm.
Auk pere elutoas, mille tekitas valesti ehitatud terrass. Augu sügavus on umbes 60 cm. Foto: Kuvatõmmis videost

Kinnisvaraarendajalt endale uhiuue maja ostnud naise õnn pöördus kiirelt ahastuseks, kui selgus, et kodu, mis talle müüdud on, on kaugel korralikust elamust.

Suurbritannias Oxfordshire´is endale 325 000 naela eest kodu ostnud Karen Stacey-Pope on nördinud: maja, mis talle müüdi, on kohutava ehituskvaliteediga, vahendab BBC. Hoone katus lekib, leke on kahjustanud ehituskonstruktsioone ja maja on vallutanud erinevad putukad, keda niiskus ligi tõmbab.

«See maja on elamiskõlbmatu. Kogu see olukord on mu vaimselt ja materiaalselt laostanud, aga arendajat see ei huvita,» räägib naine uudistekanalile.

Lisaks muudele probleemidele on maja külge ehitatud terrass vale ega vasta projektile ning sissesõidutee vajub lihtsalt tasapisi maapõue. 

«Ma ei suuda seda ebaõnne uskuda. Olime nii elevil, see kogemus pidi olema täiesti vastupidine,» ütleb naine. Ta väidab, et firma, kellelt ta maja ostis, ei ilmuta mingit initsiatiivi olukorra lahendamiseks ning ta tunneb, et nende pere on oma murega üksi jäänud.

Ehitus- ja kinnisvaraarendusfirma Boves, kes naisele maja ehitas, ei eita süüd ses osas, et maja ehituskvaliteet jätab tublisti soovida, kuid muus osas on nad pisut teist meelt kui Stacey-Pope.

«Meie ehitusjärelvalve esindajad on majas korduvalt kohal käinud ja oleme probleemidega kursis. Tunnistame, et maja ehitamisel on tehtud vigu ja me püüame need jõudumööda kõrvaldada. Paraku on tööd mitmel korral takerdunud seepärast, et oleme jätkamiseks vajanud majaomaniku nõusolekut ja seda on olnud väga keeruline saada. Kuid meie prioriteet on endiselt ehitusvead kõrvaldada,» selgitab ehitusfirma esindaja oma vastuses BBCle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles