Fotod: paar on 25 aastat oma kodu jõuludeks õige kummalisel moel ehtinud

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mike ja Catherine oma tänavuse jõulukaunistuse ees poseerimas.
Mike ja Catherine oma tänavuse jõulukaunistuse ees poseerimas. Foto: SWNS.com/Scanpix

25 aastat on üks paar oma kodu jõuludeks ehtinud moel, mida ilmselt keegi teine maailmas ei tee. Nende jõulukaunistused valmivad LEGO klotsidest.

59aastane Mike Addis ja tema kaasa, 54aastane Catherine Weightman, on viimased 25 aastat suure osa oma jõulukaunistustest valmisatnud Legodest, vahendab SWNS.

Ettevõtmine sai omal ajal alguse soovist oma kolme lapse meelt lahutada, kuid mida aasta edasi, seda enam hakkas Legodest pühadekaunistuste valmistamine paari ennast paeluma ja kaunistused üha suurejoonelisemaks muutuma.

Algusaastad ja päris esimesed Lego-kaunistused.
Algusaastad ja päris esimesed Lego-kaunistused. Foto: SWNS.com/Scanpix
Foto: SWNS.com/Scanpix

Oma hobile on pere kulutanud umbes 45 000 naela ehk ligi 51 000 eurot. Paari silmapaistvaim töö on kolmekorruseline Legodest ehitatud nukumaja, mille toad nad on detailselt ja läbimõeldult jõuludeks ehtinud. 

Foto: SWNS.com/Scanpix
Foto: SWNS.com/Scanpix

Ehitise mastaapsust ja detailsust arvestades tundub see uskumatu, kuid tegemist on tõesti vaid jõulukaunistusega: maja ehib paari kodu pühade ajal, kui jõulud läbi, lõhutakse see maatasa. Ja nii igal aastal, selleks puhuks korraldatakse lausa perekondlik pidu, kus osalevad ka lapsed. Lammutamine võtab tavaliselt aega rohkem kui ühe õhtu. Enne jõule hakkab paar tasapisi jälle ehitustööga pihta, tegeledes sellega igal õhtul umbes kolm tundi.

Foto: SWNS.com/Scanpix
Foto: SWNS.com/Scanpix
Foto: SWNS.com/Scanpix

Paari lapsed enam ehitustöös ei osale, kuid toetavad oma vanemate huvi igati. 2006. aastal saatsid Mike ja Catherine oma töödest mõned fotod ka otse Lego peakontorisse Taanis, kuid ettevõtte huvi nende veerand sajandi pikkuse hobi vastu jäi üsna leigeks: saabus vaid standardvastus ja Lego logoga võtmehoidja.

Uhke maja pole sugugi ainus kaunistus.
Uhke maja pole sugugi ainus kaunistus. Foto: SWNS.com/Scanpix
Foto: SWNS.com/Scanpix

Kuid paar ei lase end teiste vähesest vaimustusest heidutada, vaid plaanib oma ehitisi ikka edasi arendada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles