Kummut, mille värvitoonides inimesed kuidagi üksmeelt ei leia

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kummut.
Kummut. Foto: Pexels / CC0 Licence

Redditi kasutaja postitus oma kummutist on üks põnev väljakutse neile, kellele analoogsed optilised illusioonid mokkamööda on. Sotsiaalmeedia kihab ning ei suuda taas üksmeelele jõuda, vahendab veebileht brit.co.

Mehe küsimus oma jälgijatele oli lihtne – millist värvikombinatsiooni näed sina? Kas roosat ja valget või sinist ja halli?

Kui enamik vastanutest leidis, et nendeks toonideks on roosa ja valge, siis leidus ka paar sellist inimest, kes kinnitasid vankumatult, et näevad hoopis helesinist ja halli või äärmisel juhul roosat ja halli. Leidus ka neid, kes silmasid laimirohelist ja halli.

Et debatt liialt pikale ei veniks, otsustas üks osav Photoshopi kasutaja pilditöötlusprogrammi abil asjalood selgeks teha. Programmist selgus, et värvideks on sinine ja hall. Kui poleemika kummuti ümber vaikselt vaibuma hakkas, tuli vastukaaluks üks teine Photoshopi kasutaja välja teooriaga, et tegemist on silmanähtavalt valge ja roosaga.

Eri teooriatest ja spekulatsioonidest hoolimata on postituse autor avaldanud viimaks ka kummuti värvitoonid – nendeks on hall ja sinine.

Milliseid värvitoone näed aga sina, hea lugeja?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles