Fotod: vaata, millised ehitised võtavad mõõtu tänavusel betoonehitiste konkursil

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aasta Betoonehitise konkurssi korraldatakse tänavu kaheksateistkümnendat korda.  Võistlustules on hulk eramaju ja kortereid, aga ka äri- ja büroohooneid. Nominentideks on muuhulgas ka Eesti filmimuuseum ja Balti jaama turg.

Eesti Betooniühingu ja Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu korraldatavale konkursile «Aasta betoonehitis 2017» esitati tänavu 19 silmapaistvat nominenti.

Aasta betoonehitise konkursi eesmärgiks on leida ja esile tõsta eelkõige neid hooneid ja rajatisi, mille pakutav silmailu ning efektiivne ja ökonoomne teostus demonstreerivad tabavalt betooni kui struktuurmaterjali eeliseid.

Eesti Betooniühingu tegevdirektor Toomas Vainola leiab, et kõik erinevad ehitusvaldkonnad on nominentide seas kaetud, mis on mehe sõnul igati positiivne fenomen. Kandidaadid on aastast aastasse tugevad ning pakuvad põnevaid alternatiivseid lahendusi, mis seavad lati omakorda kõrgele.

«Praegu on üldiselt hea aeg ja ehitatakse väga palju. Ma ei näe põhjust, miks see latt madalamaks peaks minema,» ütles Vainola. Eesti arhitektid teevad põnevaid ja ilusaid asju ja Eesti ehitajad ja tootjad on võimelised neid väga hea kvaliteediga ka teostama.

Võitja kuulutatakse välja tuleva aasta märtsis, peaauhind kuulub sealjuures võiduidee autorile. Tunnustust saavad kindlasti ka võitnud objekti tellija, projekteerija, ehitaja, betooni, betoontoodete ja raketise tarnija. Vajaduse korral annab žürii välja ka eriauhindu.

Žüriisse kuuluvad Eesti Arhitektide Liidu, Eesti Ehitusinseneride Liidu, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu, Eesti Betooniühingu, Eesti Ehituskonsultatsiooniettevõtete Liidu, , Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu, Kunda Nordic Tsemendi ja mitmed ajakirjanduse esindajad. 

2017. aasta betoonehitise tiitlile kandideerivad:

Alter Group ärihoone

Aravete Agro silohoidla

Balti jaama turg 

Peterburi tee 2F büroohoone

Eramu Kangru alevikus

Eramu Viimsis

Eesti filmimuuseum 

Hooldekodu Skärvet

Korterelamud Tartus – Pikk tn 43, 45, 47

Laohotell - Allika Tööstuspark

Lutheri Ärimaja masinasaal

Mustamäe Tervisekeskus

Rocca al Mare kooli väliklass Ateena

Stera tootmishoone

Tallinna Lennujaama trammiliini taristu

Tallinna Loomaaia Polaariumi jääkarude ekspositsioon 

Veerenni Tervisekeskus

Õpetajate Kodu

Mustamäe tee 3 ärihoone parkimismajaga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles