Ühe kadestamisväärseima asukohaga maja tulevik on ebaselge

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wikipedia

Iga veest välja ulatuv maajupp ei lähe saarena arvesse, kuid see väike ühe pere suvekodu mahutav maatükike on siiski täitsa ametlikult saar.

Just Room Enough-nimeline saar on üks osa Thousand Islandsi saarteketist. Selle ostis 1950. aastal perekond Sizeland, kes rajas sinna oma suvekodu, vahendab Atlas Obscura. Ruumi on saarekesel pisut üle 300 ruutmeetri.

Nad ehitasidki sinna maja, täpselt nii suure, kui saareke võimaldas: maja välisseinad on maatüki servadel, täitsa vastu merepiiri. Samuti andsid just nemad saarele selle lustaka nime. Lisaks majale mahub saarekesele kasvama üks väike puu ja maja ees on ruumi paarile pingile ja väikesele liivarannaribale. See on kõik.

Sizelandide pere lootis, et kodust saarekesel saab neile mõnus pelgupaik, kuhu pageda linnakära eest, kuid niipea, kui maja valmis sai, muutus see hoopistükkis turismiatraktsiooniks, mida käidi vaatamas nii lähemalt kui kaugemalt. 

Milline maja seest välja näeb, pole avalikkusele kahjuks teada, kuigi see huvitab paljusid. Peamine küsimus on, kas majas on toimiv veevärk ja kanalisatsioon ning kui, siis kuidas see toimib. 

Samuti tekib küsimus, millised on maja tulevikuväljavaated: kas pikapeale jääb see lihtsalt vee alla?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles