Üks lihtne žest, mis paneb külalised ennast kodusemalt tundma (2)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piisab ühest väikesest žestist, et külalised end mugavamalt tunneksid.
Piisab ühest väikesest žestist, et külalised end mugavamalt tunneksid. Foto: Pexels / CC0 Licence

Sõpru ja tuttavaid võõrustades proovime ikka külalistele meele järele olla ning muuta nende peatumine võimalikult muretuks. Veebilehe realsimple.com sõnul piisab aga ühest ainsast žestist, mis su külaliste olemise hubasemaks muudab.

Külaliste tulek tähendab lisastressi nii pererahvale kui ka võõrustatavaile endile. Küll ollakse mures toiduvarude pärast, küll proovitakse olla viisakad ja tagasihoidlikud teise vara suhtes. Ei taha külalised tüliks olla ning ei taha ka pererahvas oma võõrustamisega alt vedada.

Selgub, et saunarätikud, tervitusjoogid ning kõik muud pisiasjad, mis oled ettenägelikult külaliste jaoks valmis sättinud, ei omagi tegelikult mingit tähtsust, kui soovid, et külalised end kodusemalt tunneks. Küll aga teeb seda oma koduvõtme jagamine, kuna niiviisi ei tunne külalised ennast aheldatuna. See annab neile veidi enam vabadust, samal ajal kui sina oled parasjagu mõne muu tegevusega hõivatud. Lisaks sellele lood ka tugevama usaldussuhte oma külalistega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles