Küsitlus: millal on noortel viimane aeg vanematekodust välja kolida?

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui vana olid sina, kui vanematekodust välja kolisid?
Kui vana olid sina, kui vanematekodust välja kolisid? Foto: Pexels / CC0 Licence

Noortel sirendab terve elu alles ees. Kesine finantsolukord sunnib neid aga järjest hiljem oma vanemate kodust välja kolima. Kui kaua on aga liiga kaua vanemate juurde paikseks jääda?

Perekonnad on erinevad ja eks ka iga noore inimese elulugu ole erinev. Mõni noor jääb missiooni- ja kohusetundest vanematele koju appi, vahendab thespruce.com. Mõni teeb seda aga lihtsalt selleks, et töö ja kooli kõrvalt kuidagigi ära elada. 

2015. aastal Ameerikas läbiviidud uuringust selgus, et Ühendriikides elab lausa 6 miljonit 25.-30. aastast noort oma vanemate juures. Eks noortel ole mitmeid põhjuseid, miks vanemate juures elada ning oma «pesast väljumise» protsessi pikendada.

Mida arvad aga sina, hea lugeja? Millal oleks õige aeg õitsvas eas noored kodust ära saata? Kas seda tuleks teha kohe peale keskkooli või oodata hoopis kuni kõrghariduse esimene aste läbitud on?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles