Viis asja, millel tegelikult sinu köögis kohta olla ei tohiks (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Aasta algus on hea aeg kodus põhjaliku inventuuri tegemiseks ja ebavajalikust vabanemiseks. Tänavu võiksid sinu köögist kaduda nii mõnedki iganenud esemed.

Veebiportaal Realtor soovitab oma kodu südamest ära visata kõik ebavajalik, mis lihtsalt seisab, ruumi võtab ja kasutust ei leia, kuid erilist tähelepanu tuleks pöörata sellele, et kaoksid viis kindlat eset.

  • Plastiknõud. Ühekordsed nõud, säilituskarbid, serveerimisnõud ja nii edasi - plastmassil ei peaks sinu köögis kohta olema. Sellele on suurepäraseid alternatiive, näiteks klaas ja keraamika. Ka säilitusnõud on palju etemad, kui nad on valmistatud klaasist: kergemini puhastatavad ja tervisele ohutumad.
  • Reklaamkirjadega kruusid, mida keegi kunagi ei kasuta. Kui tegemist on su lemmikkruusiga, siis ära seda muidugi ära viska, aga koledad reklaamtassid, mis kapis tolmu koguvad, võivad seda edaspidi teha kusagil mujal.
  • Plekilised või sinu silmis lihtsalt koledad köögirätikud, kohamatid ja laudlinad, mida sa kunagi ei kasuta, aga mingil põhjusel alles hoiad. Kelle jaoks sa neid säilitad? 
  • Niinimetatud pidulikud lauanõud, mis kunagi kapist välja ei jõua. Kui sa neid ei kasuta, pole mõtet neid ka hoida. Sul on kaks valikut: kas lase need käiku või anna kusagile, kus nad saavad oma eesmärki täita (selleks ei ole kapis seismine).
  • Kulunud ja katkised köögiriistad. Olgem ausad: sa ei paranda kunagi neid katkisi kääre, ei hangi murdunud peaga noale uut ja nii edasi. Viska need parem minema ja püüa edaspidi investeerida kestvasse kvaliteeti.
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles