Veini serveerimise põhireegel, mis tagab ka parema maitse ja aroomi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas sa ikka tead, palju veini ühte pokaali kallata?
Kas sa ikka tead, palju veini ühte pokaali kallata? Foto: Pexels / CC0 Licence

Kuidas serveerida veini ja tabada ära see õige moment, mil veinipokaal n-ö täis saab? Pane kõrva taha üks veini serveerimise kuldreeglitest ning sa ei eksi enam kunagi.

Veini maitsenüansside ja aroomi tõstmiseks on esmatähtis selle kokkupuude õhuga, vahendab veebileht thekitchn.com. Õiges koguses serveeritud vein tagab parema maitseelamuse ja oluliselt rikkalikuma aroomi. Järgneva nipi abil peaksid saama täidetud vähemalt viie külalise veinipokaalid ning seeläbi vältima ka asjatut veini tuulde loopimist.

Milline on siis see «õige» kogus veini?

Selgub, et saladus serveeritava veinikoguse üle on tegelikult kogu see aeg inimeste silmade all olnud. Õnneks on ka pokaalide tootjad ülesande lihtsamaks teinud, kui osata ära tabada see õige nõks.

Veini tuleb nimelt kallata pokaali kõige laiema kohani, et jääks ruumi selle keerutamiseks. Veini keerutamine ei ole pelk degustaatorite pärusmaa - seda peaksid tegema kõik vägijoogi nautijad. Veini õhutamine aitab nimelt selle aroomidel veelgi enam avaneda, garanteerides parema maitse ja aroomi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles