Tormikahju kasvatas kõvasti mitme jõuka koduomaniku kinnisvara väärtust

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torm Eleanor.
Torm Eleanor. Foto: CHARLY TRIBALLEAU/AFP/Scanpix

Harva leidub inimesi, kes tormi tekitatud laastamistööde üle rõõmustaks, kuid ühe Suurbritannia luksusrajooni elanikel läks küll eriti hästi: nende kinnisvara väärtus tõusis tormi järel märkimisväärselt.

Eile ja täna Suurbritanniat räsiv torm Eleanor tegi õnnelikuks mitmed väga jõukad Dorseti koduomanikud: nimelt murdus tormi ajal üks puu, tänu millele avaneb villadest nüüd kaunis vaade piirkonna sadamale. Selline boonus aga lisab kinnisvara hinnale arvestatava summa, isegi kuni 250 000 eurot, vahendab Daily Mail.

«Kui ma hommikul nägin, et puu on murdunud, tekkis mul tunne, et kõik mu soovid on täitunud. Ma teadsin kohe, et see tõstab mu kodu väärtust oluliselt,» räägib üks kohalik elanik. 

«Umbes neli majapidamist võidavad selle puu murdumisest oluliselt,» ütleb Adrian Dunford Tailor Made´i kinnisvarabüroost. Tema sõnul on tegu täpselt sellise vaatega, mida paljud säärassesse piirkonda kinnisvara soetavad inimesed igatsevad: nüüd jääb segamatult vaatevälja nii kogu kohalik sadam kui lahesopp. Puu segas pilti enne märkimisväärselt.

Sama piirkonna elanikud on varem korduvalt trahvi saanud, sest on ebaseaduslikult puid langetanud, et oma kinnisvara väärtust tõsta. Näiteks lasi Neil Davey naabri kinnistult salaja puu maha võtta, sest see varjas merevaadet tema mullivannist. Davey pidi 75 000 eurot trahvi maksma.

Vaata fotosid muutunud vaatest SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles