Ökopere oma kätega ehitatud maja hävis tules täielikult juba teist korda

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Ühel innukal ökoperel pole kahjuks oma koduga kuigi palju õnne olnud: alanud aasta esimesel päeval kaotasid nad juba teist korda oma kätega ehitatud kodu tulekahjule.

Britid Simon ja Jasmine Dale alustasid uut aastat üsna kehvasti: 1. jaanuaril põles nende omaehitatud kodu maani maha. Kahjuks pole see aga perele esimene taoline kogemus, sest ka eelmine, samuti oma kätega ehitatud maja, hävis tules, vahendab Daily Mail. 

Paari esimene maja valmis 2003. aastal ja sai kuulsaks selle poolest, et ruumika kodu ehitamisele kulus neil vaid pisut enam kui 3000 eurot. Paraku hävis see tules.

Teise kodu ehitamiseks kulus umbes 28 000 eurot ja kahe lapsega paar jõudis seal sees elada umbes kuus aastat. Seekordne põleng sai alguse vigasest puhurist ja Jasmine oli tulekahju puhkemise hetkel kodus, kuid teha polnud enam midagi. Maja põles väga kiiresti.

Nii paar kui teised nende küla elanikud väidavad, et fakt, et tegu on põhumajaga, ei mängi ei praeguse ega eelmise põlengu puhul mingit rolli. «Põhupakid on nii tihedad, et põlevad, vastupidi, väga aeglaselt,» ütleb üks külaelanik. 

Kindlustatud maja ei olnud. Miks, sellest ei taha paar ega nende lähedased eriti rääkida, kuid oletatud on, et ebatraditsioonilist ja ebatraditsioonilistest materjalidest ehitatud maja polnud ükski kindlustuse pakkuja lihtsalt nõus kindlustama.

Paari sõbrad on lehel JustGiving algatanud rahakogumise, sest Dale´id on otsustanud ka kolmandat korda ökomaja oma kätega üles ehitada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles