Inimese produktiivsus ja emotsioonid on pöördvõrdelises seoses valgustusega

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähene valgus muudab inimesed tujukaks ning viib nende töötahte.
Vähene valgus muudab inimesed tujukaks ning viib nende töötahte. Foto: Pexels / CC0 Licence

Selgub, et inimene saab oma produktiivsust ikkagi suunata. Selleks aga peab esmalt üle vaatama oma valgustid ning elektripirnid. Valguse intensiivsusest ja soojusest võib sõltuda terve argipäev.

Teadusajakirjas Sleep avaldatud uuringust selgus, et inimesed, kes toimetasid päeva jooksul valgusküllastes kohtades, tundsid päeva jooksul oluliselt vähem väsimust kui hämarasse istuma paigutatud inimesed, vahendab veebileht wellandgood.com.

Samuti leiti parallaale valguse ja inimese emotsioonide vahel. Tugevad emotsioonid, olgu need positiivsed või negatiivsed, saadavad inimest üldjuhul väga intensiivse heleda valguse all. Hämaras istuvate inimeste emotsioonid ja tunded on aga sootuks vastupidised. Vähene valgus muudab inimesed tujukamaks ja kaeblikumaks, samal ajal kui soe valgusekuma mõjub lõõgastavalt ja virgutavalt.

Edaspidi, kui soovid oma produktiivsust ja töövõimet tõsta, vaata esmalt üle sind ümbritsevad valgusallikad - ega sa juhuslikult endale karuteenet ei tee?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles