Köögi roll meie kodudes on aastate jooksul oluliselt muutunud

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köökidest on saamas inimeste esindusnägu.
Köökidest on saamas inimeste esindusnägu. Foto: Pexels / CC0 Licence

Ameerikas läbiviidud küsitlusest selgus, et köökide roll inimeste majapidamistes on aastate jooksul kardinaalselt muutunud. Inimesed püüdlevad enam organiseerituse ja mugavuse kui kokkamist toetavate lahenduste poole.

Ameeriklased einestavad üha enam kohvikutes ja restoranides, jättes toitlustusasutustesse teinekord kordades rohkem raha kui toidupoodi, vahendab apartmenttherapy.com.

Küsitlusest selgus, et inimesed ei seosta oma kööke enam niivõrd palju söögitegemisega - märksa prioriteetsemad on meelelahutusvõimalused, kergesti puhastatavad pinnad, organiseeritus ja praktiline planeering. 

63% vastanutest pidas tähtsaks organiseeritust, samal ajal kui 32% küsitletuist leidis, et köögis võiksid olla tagatud esmased meelelahutusvõimalused.

Rohkem kui 38% vastanutest tõdes aga, et nende tulevane köök võiks olla sümbioos nii elu-, mängu- kui ka töötoast. 

Kokkamine on jäänud tagaplaanile ning köökidest on saanud perenaiste ja peremeeste esindusnägu - mida kaasaegsem ja mugavam on köök, seda õnnelikum on üldjuhul ka inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles