Vastulause: euroalustest saab teha suurepärast kvaliteetset mööblit (2)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: USKE LAAGEN

Alles eile kirjutasime, et euroalused on mööbli valmistamiseks väga kehv materjal. Seepeale võttis ühendust inimene, kellel on, tõepoolest, näidata ette, et see ei pruugi sugugi tõsi olla.

Sven, kes valmistab mööblit ettevõttes USKE LAAGEN, ütleb, et üldjoontes on ta nõus, et euroalused on karedad, koguvad tolmu ja ajavad pinde. Vastu vaidleb ta aga väitele, et lammutamisel kaotavad alused mööbli valmistamise materjalina oma mõtte. 

«Aga oma silm on kuningas. Eelmisel aastal oli au Väike-Maarja taluturule, mida peab kohalik põllumeeste selts, teha kaubaalustest, õigemini nende materjalist mööbel. Käiku läks 25 erinevat kaubaalust, mille lammutamiseks tuli spetsiaalne sõrg konstrueerida, et lauad tervelt kätte saada. Naelu kogunes lõpuks mitme kilo jagu. Laudade pinnad on lihvitud,  rihitud, paksusmasinas ühelt poolt hööveldatud, mõõtu saetud, kokku liimitud ja viimistletud OSMO õlivahaga,» kirjutab Sven taustalooks oma saadetud piltidele. 

Foto: USKE LAAGEN
Foto: USKE LAAGEN

Ja tõsi ta on - valminud on korralik rustikaalne mööbel, mille valmistamiseks kindlasti arvestatav hulk töötunde kulunud, kuid arvestades, et kogu materjal on taaskasutatud, on tegemist väga tänuväärse ettevõtmisega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles