Nõuanne: padja valikul lähtu oma magamisasendist

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Padja valikul lähtu oma magamisasendist.
Padja valikul lähtu oma magamisasendist. Foto: Pexels / CC0 Licence

Inimesed on erinevad ning seetõttu ei saagi üks padi olla sobilik tervele inimkonnale, vahendab realsimple.com. Magad sa kõhuli või külili - padja valikul tuleb igaljuhul hoolas olla. 

«Ei ole olemas patja, mis sobiks meile kõigile,» ütles  NYU meditsiinikooli uneteadur Rebecca Robbins. Valesti valitud padi võib olla mitmete kaela- ja seljahädade põhjuseks. Robbins soovitab oma kuju ja vormi kaotanud padja kindlasti välja vahetada. Korralikult säilinud padja võiks teadlase sõnul aga iga kahe aasta tagant välja vahetada.

Robbinsi sõnul on mõistlik kõik potentsiaalsed padjad poes kindlasti järgi proovida ning sealjuures arvestada ka oma magamisasendit ja - harjumusi.

Naise lihtsakoelised soovitused padja valikul on aga järgmised:

Selili magaja

Selili magavatel inimestel soovitab Robbins sihtida keskmise tihedusega patjade poole. Samuti oleks hea, kui padi pakuks horisontaalselt veidi toestust ka kaelale.

Külili majaja

Külili magavad inimesed vajavad seevastu kogukamat patja, et täita tühi ruum kõrva ja õla vahel.

Kõhuli magaja

Kõhuli magavad inimesed peaksid teaduri sõnul pigem õhemapoolsemaid patju vaatama või äärmisel juhul padjast üldse loobuma. Naise sõnul on see parim moodus kaelahädade vältimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles