Fotod: müüki on pandud maja, mida avalikkus mõnuga norib

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punkri uks.
Punkri uks. Foto: VidaPress

Maja, mis on tõenäoliselt maailma kõige turvalisem, on juba mõnda aega avalikkusel hambus olnud: selle üle visatakse pidevalt nalja, sest säärasteks turvameetmeteks ei nähta põhjust. Nüüd on maja müügis.

Ameerika Ühendriikides Atlantas asuv tohutu suur villa sobiks suurepäraselt Bondi-filmi, sest selle turvameetmed tunduvad filmilikud ja ebareaalsed. Ometi on tegu päris ehtsa koduga, mis nüüd 15 miljoni dollariga müügis on, vahendab Mansion Global.

Maja juurde kuuluvad lõksud, varjatud sissepääsud, liikuvad seinad, tule- ja kuulikindlad uksed, valvetorn, kunstkose taha peidetud varjamiskoobas, peidetud põgenemistee ja maa-alune punker. Viimane pole muidugi mingi suvaline maa-alune urgas, vaid luksuslikuks äraolemiseks mõeldud hoolikalt kavandatud peidupaik.

Maja üle on naabruskonnas ja meediaski palju nalja visatud, sest keegi ei kujuta ette, mis põhjusel peaks inimene tahtma endale säärast kindlust ehitada.

Kuuldavasti on praegune omanik 80-aastane härra, kes siiski ei ole paranoiline ega ela pideva hirmu all. Kindluskodu näol on tegemist tema lapsepõlveunistusega, mille ta tänu edukale karjäärile meelelahutuses ka realiseerida sai.

Vaata fotosid SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles