Kinnisvaraturul on kindel eelis parkimiskohtadega korteritel

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaalune parkla.
Maaalune parkla. Foto: Pexels / CC0 Licence

Parkimiskohtade defitsiit on murekohaks paljudele suurlinnadele. Miks on aga sellises olukorras kasulik kõigil, sealhulgas inimestel, kellel puudub sõiduauto, korterile lisaks ka parkimiskoht muretseda?

Korterit soetades on mõistlik ennetavalt tuleviku peale mõelda. Tänapäeval eelistatakse üha enam parkimiskohaga eluruumi - see hoiab ajas korteri väärtust ning on ka väärt sissetulekuallikaks neile, kellel isikliku sõiduauto kasutamisvõimalus puudub. 

Domus Kinnisvara maakler Martti Juse rääkis, et kinnisvaraturul on üha enam eelistatud parkimiskohaga korterid. Mehe sõnul on mõistlik eluruumi soetades tulevikule mõelda ning soetada parkimiskoht kohe esimesel võimalusel, kuna hiljem ei pruugi sama võimalust enam avaneda.

Parkimise eest makstavad tasud ühed Euroopa kõrgeimad

Parkimiskoha olemasolu on kujunenud üheks olulisemaks müügiargumendiks kinnisvaraturul. Suur nõudlus tingib omakorda ka kõrgema hinna.

«Praegu on selge suund sinnapoole, et linn kärbib jõudsalt parkimiskohtade arvu tänavatel, kuid samas tuleb autosid järjest enam juurde. Samuti on parkimise eest makstavad tasud ühed Euroopa kõrgeimad,» ütles Uus Maa Kinnisvarabüroo maakler Annika Leet.

Paljud inimesed on tänapäeval liikuva eluviisiga. Kolides saab seismajäänud parkimiskoha seega alati kas välja üürida või jättagi see külaliste ning pereliikmete kasutusse. Olukorras, kus parkimiskohtade defitsiit on üha kasvavaks trendiks, leiab Arco Vara maakler Annika Jenkins, et parkimiskoht hoiab kahtlemata korteri väärtust ning on oma investeeringut pikemas perspektiivis igati väärt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles