Läti ärimees tõestas kohtus, et järsakule ebaseaduslikult ehitatud maja on tegelikult laev (3)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Läti kütuseärimees Argods Lūsiņš ehitas Kuramaale merest kümne meetri kaugusele riigimaale ebaseaduslikult maja, aga tõestas kohtus, et tegemist on valmimisjärgus laevaga.

Asi sai alguse viis aastat tagasi, kui Lūsiņš järsaku servale riigimaale ebaseaduslikult maja ehitama hakkas, vahendab Läti ajaleht Kursas Laiks

«Ehitus algas viis aastat tagasi. Meile esitati kaebus, me reageerisime, määrasime talle trahvi ja käskisime ehituse peatada ning tehtu lammutada,» räägib kohaliku keskkonnaameti juhataja Ingrīda Sotņikova. 

Kõik tundus lihtne ja loogiline, kuid Lūsiņš ei tahtnud asjaga sugugi leppida: ta läks kohtusse, kus tal õnnestus tõestada, et tegemist on ehitusjärgus laevaga, mis ootab vettelaskmist. Muuhulgas võttis ta «laeva» näiteks kohalikus veeteedeametis arvele.

Ja kohus jäi ärimehe poolele: maja seisab järsaku serval täiesti seaduslikult tänase päevani. Märkusi, et laev peaks meenutama laeva ja olema vettelastav, kohtus arvesse ei võetud.

Arvestades, et maja seisab ajalehe andmeil järsakust vaid paari meetri kaugusel, on enam kui tõenäoline, et mõne aasta jooksul jõuab see loomulikul moel tõepoolest vette välja.

Vaata fotosid SIIT! 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles