Noor abielupaar on lõksus kodus, mida nad oma vea tõttu müüa ei saa (3)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Noor briti abielupaar on lõksus neli aastat tagasi ostetud kodus, mis müüdi neile ilma üht üsna olulist fakti selgitamata. Paraku on noored end sidunud lepinguga, mis takistab neil kodu müümast.

Nathan ja Tasha Stewart ostsid neli aastat tagasi maja, mis oli neile siiani piisav, kuid läinud aastal abiellunud noored aasta lõpupoole, et on aeg pere laiendamiseks ja suuremasse majja kolimiseks. Üsna pea leidsidki nad meeldiva maja ja vanale kodule ostja. Kuid siis selgus, et vana kodu nad mingil juhul müüa ei saa, vahendab Daily Mail.

Nimelt on tegu kinnisvarafirma Taylor Wimpey majaga. Ettevõte on tuntud selle poolest, et sõlmib oma ehitatud maja ostjatega lepingu, kus kirjas, et maamaks tõuseb iga kümne aasta järel poole võrra. Maa, millele majad ehitatud, jääb ikka kinnisvarafirma omandiks. See tähendab, et esimesed kümme aastat makstakse maksu 150 naela kuus, 11. kuni 20. aastani 300 naela kuus ja nii edasi. Sellise skeemiga seotud kodu ostmiseks ei anna laenu ükski pank.

Enamik koduostjaist ei pööranud kümme aastat tagasi, kui majad valmis said, koduostmistuhinas sellele punktile tähelepanu. Alles nüüd, kui maamaks aasta algul hüppeliselt tõusis, hakkasid nad asja uurima.

Nathani ja Tasha kurvastuseks ostsid nemad kodu juba eraisikult, mitte kinnisvarafirmalt. Kodu eelmine omanik neid kummalisest maamaksusüsteemist ei informeerinud - võimalik, et ta isegi polnud sellest teadlik. 

Abielupaar pole oma mures siiski üksi - arendaja skeemist on nüüd teadlikud juba üsna paljud naiivselt ja süvenemata kodu ostnud inimesed. Üheskoos loodetakse sundida ettevõtet lepingu tingimusi muutma või siis loodetakse abi saada valitsuselt.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles