Teadlased: veinipokaalide suurus on viimasel kahel kümnendil drastiliselt muutunud

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veinipokaal
Veinipokaal Foto: Pexels / CC0 Licence

Cambridge'i Ülikoolis läbiviidud uuringust selgus, et tänapäeva veinipokaalid on kümnenditagustest oluliselt mahukamad, vahendab housebeautiful.co.uk. 

Cambridge'i ülikooli teadlased uurisid veinipokaale läbi erinevate ajastute. Kui 1700. aastatel mahutas veinipokaal tagasihoidlikud 66 milliliitrit veini, siis 2018. aastaks on teadlaste sõnul pokaalide mahutavus tõusnud 449 milliliitrini. Tänapäeva veinipokaalid on seega varasemast keskmiselt seitse korda suuremad.

Mis kõige üllatavam - pokaalide mahukus on tõusma hakanud eeskätt viimasel kahel kümnendil. 

Teadlaste sõnul on veinipokaalide mahu suurenemise võimalikeks põhjusteks inimeste  elatustaseme tõus, kõrgenenud sotsiaalne heaolu, täiustunud pruulimistehnoloogiad aga ka vägijookide tarbimise üleüldine fenomen, mis näitab jätkuvat kasvutrendi.

Lisaks leidsid teadlased, et suuremas pokaalis serveeritud jook tõi baaridele ja pubidele 10 protsenti enam kasumit kui väikestes pokaalides serveeritud joogid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles