Neli põhjust, miks avatud planeeringuga kodust hoiduma peaks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Avatud planeeringud püsivad uusarendustes visalt, kuigi selle kahjuks räägivad mitmed tõsiasjad, millest mööda vaadata ei saa. Siin on neli põhjust, miks avatud planeering on väga halb mõte.

  • Toidulõhnad. Kui köök on elutoaga kokku ehitatud, pole varianti sibula praadimise ajaks uks vahelt kinni panna. Tänapäevased kubud teevad küll head tööd, aga toidulõhnad on avatud köögiga ikka mööda elamist laiali. Tihti ka esikus üleriiete küljes.
  • Lärm. Lapsed, teler, toiduvalmistamise hääled, täiskasvanute vestlus - kõik ühel pinnal. Vaheseinte puudus laseb helidel ruumis paremini kajada ja tulemuseks on väsitav lärm, mis ei lase sul oma kodus puhata.
  • Segadus. Kui valmistad piduliku õhtusöögi ja pead seda sööma segamini köögiseina ääres, on see üsna ebameeldiv. Eraldiseisva köögiga saad laua katta elutuppa ja jätta söögivalmistamise segaduse kööki hilisemat kraamimist ootama.
  • Ajutisus. Avatud planeering on küll juba mõnda aega moes ja hetkel see trend vaibumise märke ei näita, aga olgem ausad: kõik läheb ühel hetkel moest. Eraldiseisev köök on samas ajatu klassika, millel on tohutult palju plusse.

Kas sinu kodus on köök säilinud eraldi ruumina? Kumba lahendust eelistad?

Allikas: www.realtor.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles