Teadlased: korterikaaslased viivad lisaks kõrgetele kommunaalmaksetele ka meelemasenduse

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanematel inimestel on eriti raske igapäevast vestluskaaslast leida.
Vanematel inimestel on eriti raske igapäevast vestluskaaslast leida. Foto: Pexels / CC0 Licence

Pikalt väldanud üksindus võib inimese hingeelu tuksi keerata. Üks häda viib teiseni ning peagi leiabki inimene ennast olukorras, kus on vaja juba mõne oma ala spetsialistiga konsulteerida

Endine kirurg Vivek Murthy tegi väljaandele apartmenttherapy.com puust ja punaseks selgeks: üksindus võib tappa. Pikaajaline üksiolek võib sealjuures esile tuua depressiooni, südamehaigusi ja ka dementsust.

Siinkohal ongi asjatundjate sõnul kõige kehvemas seisus pensionärid, kellel õnnestub heal juhul nädalas vaid korra-kaks mõne teise inimesega vestlusesse astuda. Suurbritannias läbiviidud uuringust selgus, et lausa 3,9 miljonit inimest peab oma igapäevaseks kaaslaseks kurval kombel televiisorit. 

Arstide sõnul satub nende visiitidele päevas vähemalt üks inimene, kes ei kurda mitte ühegi vaeguse üle, vaid tuli lihtsalt sooviga sotsialiseeruda ning muljeid vahetada.

Korterit jagavatel inimestel on arstide sõnul seega tohutu eelis üksikute inimeste ees - lisaks drastiliselt vähenenud kommunaalkuludele, aitab teiste hingeliste kohalolek inimest ka üksindusest ja meelenukrusest säästa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles