Eramaja hinnaga saab endale osta ühe terve saare

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linga saar merelt pildistatuna.
Linga saar merelt pildistatuna. Foto: VidaPress

Tõusvad kinnisvarahinnad peletavad inimesi linnadest eemale, muid eluasemelahendusi otsima. Miks siis mitte osta endale näiteks üks saar?

Nimelt on Šotimaal müügis Linga saar, mis maksab 280 000 eurot ehk sama palju kui väga heas korras ruumikas maja Eestis või pool heas korras maja Londonis. 

Tõsi küll, sel  26 hektari suurusel saarel pole hetkel mitte ühtegi maja, kuhu end sisse seada: ainsaks märgiks sellest, et siin kunagi midagi olnud on, on kahe maamajakese varemed, mis ei ole kindlasti lootusetus seisus. Samas on olemas kooskõlastatud projekt maja ehitamiseks või lagunenute taastamiseks. Elektrit saaksid ehitised päikesepaneelide abil.

Maismaast poole kilomeetri kaugusel asuv saar oli viimati asustatud 1934. aastal. See sobib suurepäraselt privaatsust armastavale inimesele, sest sinna pääseb ligi vaid oma isikliku paadiga.

Arvestada tuleb aga sellega, et kui oled suur soojaarmastaja, pole selline elupaik kindlasti sinu jaoks: augustikuine keskmine temperatuur on seal kõigest 13 kraadi ringis. Samas on talved pehmed: jaanuaris on keskmiselt sooja ligi neli kraadi.

Vaata fotosid SIIT!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles