Tudeng ehitas ühikaelu vältimiseks endale pangalaenuta eramaja

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Kuigi räägitakse, et ühikaelule vastast ei ole, ei sobi see siiski mitte kõigile. Nii otsustas üks hakkaja tudeng endale ühikaelu vältimiseks hoopis oma maja ehitada ja tegi seda väga soodsa hinnaga pealegi.

Floridas Jacksonville'is elav Bradley otsustas, et ühikaelu ei ole tema jaoks ja ehitas endale laenuvaba maja, mille eest tuli välja käia pisut alla 15 000 euro. Selle raha kogus noormees veel vanematekodus elades kokku umbes aastaga, nii sai ta alustada iseseisvat elu, sidumata end pangalaenuga.

Mõistagi on maja tilluke – kõigest 21 ruutmeetrit –, kuid ühele inimesele ja tegelikult paarilegi on see täiesti piisav. Nagu oleme varem kirjutanud, elatakse sellistes majades tegelikult koos lastegagi, nii et üldjoontes on Bradleyl soovi korral võimalus selles majas ka pere luua. 

Maalapp, mis nii väikese maja jaoks soetada tuli, ei maksnud eriti midagi.

 

tiny house cookin'

A post shared by Rolling Quarters Tiny House (@rolling_quarters_tinyhouse) on

Bradley teab, et tal õnnestub sellise kodu tõttu eluasemekuludelt päris kõvasti säästa – üüri ega ühiselamu koha eest tal enam maksta ei tule. Niisiis on tal plaanis kõvasti koguda ja tulevikus selle abil suurem kodu osta.

Noormees tunnistab, et tema vanemad olid projekti õnnestumise osas üsna skeptilised ja seda uhkemaks muudab teda fakt, et maja nüüd püsti on. «Igal õhtul koju jõudes tuleb mulle naeratus näole. Selle maja ehitamine õpetas mulle üht: ma olen suuteline rohkemaks kui ma arvanud olen,» sõnab ta. 

Lõbusast tudengielust Bradley aga ilma ei jää: sõpradele meeldib väga tema minikodus külas käia ja selle ümber aiapidusid pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles