Aednikke püütakse ühe kummalise vilja müümisel lollitada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Cucamelon hullutab aednikke üle ilma: tegemist on kummalise viljaga, mis näeb välja nagu üks, aga maitseb nagu hoopis teine, kuigi nimi lubaks arvata seotus veel kolmandagi viljaga.

Cucamelon on kurk, millel on arbuusi välimus, vahendab Atlas Obscura. Need viljad on pärit Kesk-Ameerikast, kus neil on palju erinevaid hüüdnimesid ja nad külvavad tihti palju segadust: kuna nad näevad nii väga tillukeste arbuuside moodi välja, müüaksegi neid ja nende seemneid tihti arbuuside pähe. 

Seemnete müümisel on levinud ka petuskeemid, kus seemnepakkide juurde lisatakse Photoshopis töödeldud pildid, mis  näitavad, justkui oleks viljal punane sisemus, mis ei ole tegelikult tõsi.

Cucameloni sisemus.
Cucameloni sisemus. Foto: VidaPress

Maitseelamuseks aga tuleb selle vilja kasvatamisel kindlasti valmis olla: kuigi kurk, on cucamelon palju hapum kui me kurgi puhul harjunud oleme. Nad on menukad snäkid täiesti töötlemata kujul, soovitatakse lisada vaid pisut soola.

Neid lisatakse ka salatitesse ja panniroogadesse, kusjuures cucamelonil on üks suur eelis: nad on nii tillukesed, et ei vaja mingit lõikumist.

Igal juhul tasub internetist või laatadelt seemneid ostes valvel olla ja mitte lasta end eksitada piltidega, mis väidavad, et tegu on tillukeste arbuusidega. See ei ole tõsi.

Kas oled sellist vilja kasvatada proovinud? Kas kurgi või arbuusi pähe? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles