Koduostu nimel avokaadovõilebadest loobunud naine avastas enda kohta mõtlemapaneva asjaolu (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduost eeldab ranget distsipliini ja eeskujulikku finantskäitumist.
Koduost eeldab ranget distsipliini ja eeskujulikku finantskäitumist. Foto: Pexels / CC0 Licence

Inglanna Elle Hunt soovis teada, millised on ta võimalused ja väljavaated võimalikuks koduostuks. 30 päeva finantspäevikut pidanud naine avastas enda kohta aga ühe üllatava tõsiasja, vahendab theguardian.com. 

26-aastane briti naine soovis uurida, kas avokaadovõileibade ja kohvi väljajätt menüüst võiks tal aidata korteri sissemakseks vajamineva summa kiiremini kokku saada. Naise eesmärgiks oli üles märkida oma igapäevased kulutused, et neid seejärel finantsasjatundjaga arutada.

Hunt soovis ümber lükata Suurbritannias levinud arusaama justkui jääks millenniumilaste koduost nende priiskavate eluviiside taha. Kuu aega päevikut pidanud naise teekond kulges aga läbi kivide ja kändude. 

Naisele abiks olnud ekspert Martin Lewis märkas naise päevikusse märgitu puhul kohe üht olulist vastuolu - Hunt ei olnud suutnud 30 päeva jooksul lõplikult oma harjumusi muuta. Lewise sõnul peab aga inimene koduostu otsust vastu võttes kohe täielikult pühenduma ning loobuma teatud mugavustest ja luksustest elus. 

 «Sa küll räägid oma suurest soovist raha säästa, ent mulle ei tundu, et sa oleksid oma südames ja mõtetes selle otsuse veel lõplikult vastu võtnud,» ütles Lewis ühel kohtumisel naisele. Hunt ei olnud nimelt suutnud harjumuspärasest kohvi joomisest lõplikult loobuda ning hoida lisaks ka muid kulutusi kontrolli all. Ühtlasi tõdes Hunt, et ka avokaadodest loobumine oli tingitud vaid 30-päevasest tähtajast, mitte aga tema vabast tahtest. Vaatamata oma püüdlustele oli naise pühendumises jätkuvalt puudujääke. Lewise sõnul ei vii selline mentaliteet aga kunagi soovitud tulemusteni. Inimene peab päevapealt pühenduma ja rangelt keskenduma seatud eesmärkidele

Eksperimendi käigus jõudis Hunt arusaamale, et peagi koidab päev, mil ka tema peab viimaks suureks kasvama ning suurte eesmärkide nimel senisest eluviisist ning armastatud avokaadodest ja kohvist teadmata ajaks loobuma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles