Fotod: mahavõetud puud tekitasid naabrite vahel ränga tüli

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannias Bristolis võtsid ühe kortermaja elanikud maha nende vaadet varjanud puud, kuid sellest puhkes tüli vastasmajas elavate inimestega.
Suurbritannias Bristolis võtsid ühe kortermaja elanikud maha nende vaadet varjanud puud, kuid sellest puhkes tüli vastasmajas elavate inimestega. Foto: SWNS.com/Francis Hawkins/Scanpix

Suurbritannias Bristolis võtsid ühe kortermaja elanikud maha puud, mis nende vaadet varjasid. Nende vastasmajades elavad inimesed pole aga sugugi rahul ja puhkenud on ränk tüli.

Bristoli trendika Montpelieri linnaosa Cromwell Roadi elanikud palkasid arboristi, kes võttis maha puud, mis varjasid vaadet nende mäeküljel asuvast elamust. Inimesed aga, kes elavad nende vastas, teispool raudteed, pole tehtuga sugugi rahul, vahendab Daily Mail.

Maa, millelt puud maha võeti, ei kuulu kortermaja juurde. Tegemist on raudteed haldava ettevõtte Network Rail maaga, kellega harvendustöö kooskõlastatud ei olnud. Teispool raudteed elavad inimesed on pahased, et nende kaunis vaade puudesalule on rikutud ja selle asemel peavad nad vaatama räsitud kände.

Puude langetamise taga seisev Siona Rose on rahul, et nende virelenud aiamaad lõpuks ometi päikest saavad.
Puude langetamise taga seisev Siona Rose on rahul, et nende virelenud aiamaad lõpuks ometi päikest saavad. Foto: SWNS.comFrancis Hawkins/SWNS.com

Cromwell Roadi elanikud olevat kuuldavasti Network Raililt aastaid puude langetamise luba taotlenud, kuid neile öeldi alati ära. Niisiis otsustasid nad asja oma kätesse võtta ja töö lihtsalt ära teha. 

Tänava elanike esindaja sõnul oli puude langetamine ainus võimalus, sest nende tagaaiad ei saanud üldse päikest. Langetamise vastased ütlevad aga, et see mõjutas oluliselt piirkonna looduskeskkonda, sest puudesalus leidsid varju mitmed pisiloomad ning raudteetunnelis elavad nahkhiired, kellele mets on samuti oluliseks osaks elukeskkonnast.

Langetamisest väga häiritud Andy Taylor ütleb, et selline mõtlematu samm rikub nende nii unikaalset ja haruldast elukeskkonda.
Langetamisest väga häiritud Andy Taylor ütleb, et selline mõtlematu samm rikub nende nii unikaalset ja haruldast elukeskkonda. Foto: SWNS.comFrancis Hawkins/SWNS.com

Network Rail otsustab, kas ja missugused karistused töid tellinud elanikele järgnevad. Puid langetanud arboristi teada oli luba langetustöödeks olemas, kuid ettevõte eitab seda kategooriliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles