Fotod: Šveitsi noa põhimõttel toimiv maja hämmastab inimesi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: inhabitat.com

Itaalia arhitekt Leonardo Di Chiara ehitas üheksaruutmeetrise maja, kus kõik on kokku ja lahti volditav, täpselt nagu Šveitsi armeenuga. Kuigi ruutmeetreid on majas imevähe, on see elamiseks äärmiselt mugav.

Kodu muudab kõige erilisemaks see, et siin on olemas absoluutselt kõik, mida üks inimene igapäevaeluks vajab, aga kõik, kogu mööbel, on kokkuvolditav ja ärapeidetav, kui see parasjagu kasutuses ei ole, kirjutab Inhabitat.

Di Chiara eesmärk sellise kodu loomisel on kutsuda üles inimesi mitte liialdama: paljud ehitavad endale liiga suured kodud, kuigi keegi ei vaja ega kasuta tegelikkuses nii palju pinda. Ka asju peaks kodus olema täpselt nii palju kui vaja ja nii vähe, kui võimalik. Just neid printsiipe see maja järgibki.

Foto: inhabitat.com

Hämmastav on ehitis selle poolest, et kuigi pindala arvestades võiks oletada, et siin on tohutu ruumikitsikus ja kõik lahendused on kipakad ja ebamugavad kasutada, pole see sugugi tõsi. Nii voodi, söögilaud, kööginurk kui kodukontor on detailselt läbi mõeldud maksimaalset kasutusmugavust silmas pidades.

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles