Uuring paljastas ainsa puhastusvahendi, mida inimesed oma köökides vajavad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhastusvahendid.
Puhastusvahendid. Foto: Andriy Popov/PantherMedia / Andriy Popov

Selgub, et köögis piisab tõesti vaid ühest pisikesest abimehest, et kord majja luua. Väljaande thekitchn.com sõnul on parim vahend köögipindade puhastamiseks kohati lausa üllatav.

Ameerika Ühendriikide Keskkonnakaitseagentuuri poolt läbiviidud uuringust selgus, et mikrofiibrist puhastuslapp on sama efektiivne kui iga teine poelettide vahel peituv desinfitseerimisvahend.

Haiglates korraldatud uuring paljastas, et tavalisse vette kastetud mikrokiust mopid olid kordades efektiivsemad kui klassikalised põrandamopid. Mis veelgi imestusväärsem - kui tavalise veega niisutatud mikrokiust lapid eemaldasid põrandatelt koguni 98 protsenti bakteritest ja lausa 93 protsenti viirustest, siis traditsiooniline puuvillast mopi tulemused olid vastavalt 23 ja 30 protsenti.

Mikrokiust moppide ja lappide saladus seisneb nende ülipeenikestes kiududes, mis mustuse ja tolmu efektiivselt endasse imevad. Desinfitseerivat puhastusvahendit polegi iseenesest vaja. Oluline on puhast lappi kasutada ning see iga kahe kasutuskorra järel pesumasinas puhtaks pesta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles