NASA soovitab: need toataimed on parimad õhupuhastid

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toataim.
Toataim. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Koduse õhu puhastamiseks sobivad paljud toataimed. Millised neist aga õhu puhastamise ja niisutamisega kõige paremini hakkama saavad? NASA teab vastust, vahendab väljaanne homesandproperty.co.uk.

Ahtalehine viigipuu

Viigipuu on olenevalt liigist erinevat sorti lehtedega. Ahtalehise viigipuu puhul on oluline jälgida kastmist. Tuleb vältida ülekastmist, ent sealjuures jälgida, et muld liiga kuivaks ei jääks.

Vääris-mägipalm

Vääris-mägipalm ei ole samuti paljunõudlik ning peaks suutma pea igas toanurgas kasvada. Mehhikost pärit taim on olnud Inglismaal üheks levinumaks toataimeks juba Victoria ajastust saati.

Rapuntsel

Rapuntsel on vähenõudlik taim, mis peaks ka võrdlemisi keerulistes tingimustes kenasti kasvama.

Lõhnav draakonipuu

Lõhnav draakonipuu on oma nõudmistes võrdlemisi tagasihoidlik - küll aga ei kannata taim ülekastmist. Lõhnav draakonipuu võib vanemas eas muuseas ka õitsema hakata. 

Flamingolill ehk antuurium

Vähenõudlik flamingolill on efektselt kaunis ning sobib ka ruumidesse, kus teiste toataimede elutegevus üldjuhul hästi ei edene.

Harilik luuderohi

Harilik luuderohi võib kohati kapriisne olla, ent see-eest puhastab see siseruumi õhu lisaks kahjulikele kemikaalidele ka hallitusosakestest.

Wallise tõlvlehik

Ka Wallise tõlvlehiku eest on lihtne hoolitseda. Aastaringselt õitsev taim talub hämarust hästi ning on ideaalseks toataimeks peredes, kus leidub astmaatikuid või allergikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles