Köögiviljakasvatajatel tuleb veebruaris juba mitmed seemned mulda pista

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Kuigi väljas on kõige ehtsam talv, teevad tublimad aednikud juba mõnda aega ettevalmistusi kevadeks. Veebruar on täpselt õige kuu pika kasvuperioodiga taimete seemnete külvamiseks.

Missugused seemned siis veebruaris õigupoolest mulda peaksid saama? Vaatame järele. 

  • Kindlasti peaksid veebruaris saama mulda paprika ja baklažaani taimede seemned, sest need on pika kasvueaga.
  • Tomatiga on pisut aega - need peaksid mulda saama märtsi alguses - kuid need, kes soovivad kasvatada aknalauatomateid, võivad esimese külvi siiski juba ära teha. Toas kasvatamiseks tuleb aga sortidesse täpsemalt süveneda, et saaksid ikka sellised taimed, mis tuppa ära mahuvad ja toas vilju annavad.
  • Veebruaris on valgust juba rohkem ja seega võib aknalauale külvata igasugu maitsetaimi ja salatilisi. Väga hea kerge ja kiire kasvuga ning tervislik on salatkress, mille võib külvata niiskele majapidamispaberile, ei ole isegi mulda vaja.
  • Kindlasti võiks toas kasvatada ka hernevõrseid. Hernevõrseid süüakse, kui need on umbes viie sentimeetri pikkused.
  • Kui majapidamises kassid, ei tasuks ka neid unustada - on hea aeg kassimuru külvamiseks. 
  • Veebruari teises pooles võib juba otse kasvuhoonesse külvata redist ja varast porgandit (viimane saab valmis juuni lõpus).
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles